FISHING 660

FISHING 660
  • Κωδικός Προϊόντος: 660
  • Διαθεσιμότητα: 2-3 Ημέρες

ROLL-BAR (ΠΟΛ/ΚΟ)
ΚΟΝΣΟΛΑ (ΠΟΛ/ΚΗ)
ΡΑΟΥΛΟ ΔΕΛΦΙΝΙΕΡΑΣ
ΔΕΣΤΡΕΣ ΔΕΛΦΙΝΙΕΡΑΣ
ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ
ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΕΡΙΟΥ
ΠΟΡΤΑΚΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ 
ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΚΟΝΣΟΛΑΣ
INOX ROLL-BAR (ΠΑΡΜΠΙΖ)
ΚΛΩΒΟΣ ,ΝΤΙΖΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ,ΤΙΜΟΝΙ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ
ΑΝΤΛΙΑ ΣΕΝΤΙΝΑΣ
ΦΩΤΑ ΠΛΕΥΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ,ΚΟΚΚΙΝΟ ,ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ ΦΑΝΟΣ 
ΔΕΣΤΡΕΣ
ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ
ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟΥ 115LT ,ΦΛΟΤΕΡ ,ΒΕΝΖΙΝΟΜΕΤΡΟ ,ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

2ο Tank extra (inox) 120 lt.
Δεξαμενή νερού 50lt.
Ντουζιέρα (λάστιχα, πρεσοστατική αντλία, θήκη ντουζιέρας)
Πρόσθετες χειρολαβές (inox)
Προβολέας
Ραδιόφωνο Κασετόφωνο ,Ηχεία
Πυροσβεστήρας
Τέντα δωμάτιο
Τέντα πλέυσης ,Τέντα Ηλίου ,Τέντα Parking ,Δωμάτο
Σχοινιά άγκυρες
Μπαλόνια πλευρίσεως
Θήκες μπαλονιών
2η μπαταρία & θήκη ,Διακόπτης κεντρικός ρεύματος

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SKAFOS

Του Γιώργου Πολυχρονίου

 

  Η Wave Boats είναι ένα ναυπηγείο που εξειδικεύεται στην κατασκευή φουσκωτών που διακρίνονται για την καλή σχεδίαση, το όμορφο design και την προσεγμένη κατασκευή. Η πρώτη επαφή με το Wave 6.60 fishing έγινε στο Πόρτο Χέλι στην εκδήλωση της Ζώης Ευσταθίου ΑΕ πέρυσι το φθινόπωρο.

 

  Εκεί βέβαια δεν μπορέσαμε να ασχοληθούμε όπως έπρεπε με το όμορφο φουσκωτό και μόλις ο χρόνος μας επέτρεψε ήμασταν και πάλι μαζί στη θάλασσα, αυτή τη φορά στο Πόρτο Ράφτη, όπου εδρεύει και η έκθεση της εταιρίας. Μέχρι να ετοιμαστεί το σκάφος έκανα μια σύντομη βόλτα στο εργαστήριο της Wave Boats. Εκεί γίνονται οι τοποθετήσεις των κινητήρων από έναν πολύ έμπειρο και γνωστό  μηχανικό, τον Γιώργο Εμμανουήλ. Επίσης στον ίδιο χώρο τοποθετούνται τα ηλεκτρικά με πολύ προσοχή και μεράκι και γίνονται τα τελευταία μαζέματα, καθαρίσματα κλπ.


Η γάστρα


Ο Δημήτρης Γεωργίου, ναυπηγός και ιδιοκτήτης της Wave Boats, έχει επιλέξει μια στάνταρ γραμμή για τις γάστρες των φουσκωτών που κατασκευάζει. Με 55 μοίρες είσοδο και 23 στο transom τα Wave θεωρούνται αρκετά βαθύγαστρα. Η επιλογή αυτή έχει γίνει για να μπορούν να ταξιδέψουν σε καιρό και να αποσβαίνουν σωστά για μια ξεκούραστη πλεύση κάτι που διακρίναμε και εμείς στη θάλασσα. Δύο παρατροπίδια που φτάνουν μέχρι το transom βοηθούν την ευστάθεια του σκάφους ενώ το chine ξεκινά 1.5 με 2m μετά την πλώρη και καταλαμβάνει τα 2/3 του μήκους της γάστρας σηκώνοντας τα μπαλόνια και μειώνοντας τις τριβές.

 

Το κατάστρωμα


Ένα σκάφος που προτείνεται από ένα ναυπηγείο για fishing χωρίς βέβαια να ακυρώνεται οποιαδήποτε άλλη χρήση  έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κυρίως μεγάλους χώρους αποθήκευσης, αβέρτο χώρο και βέβαια χρηστική και παράλληλα απλή σχεδίαση των χώρων. Αυτό έχει γίνει και με στο Wave 6.60 όπως θα δείτε παρακάτω.

  Ξεκινώντας από την πλώρη διακρίνουμε την υπερκατασκευή που διαμορφώνει μια αρκετά μεγάλη δελφινιέρα που απομακρύνει την άγκυρα από τα μπαλόνια ενώ ο ανοξείδωτος μηχανισμός θα την φιλοξενήσει με ασφάλεια στην άκρη της. Η φαρδιά πλατφόρμα που σχηματίζεται δίνει ένα ασφαλές πάτημα κατά την είσοδο στο σκάφος.     Το στρίτσο ευρύχωρο, θαχωρέσει την αλυσίδα και το σχοινί της άγκυρας όσο έκταμα και αν θέλετε να έχετε μαζί σας. Ο καναπές της πλώρης, αρκετά φαρδύς αλλά και άνετος αφού το μαξιλαράκι πλάτης βοηθά σε αυτό. Στη βάση του καναπέ βρίσκεται η τάπα πλήρωσης της βενζίνης. Ανοίγοντας το καπάκι του καναπέ ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης θα χωρέσει τα σωστικά μας αλλά και άλλα παρελκόμενα. Ύστερα συναντούμε την κονσόλα που βρίσκεται στη μέση αφήνοντας άνετους διαδρόμους στις μπάντες της. Η κονσόλα διαθέτει ένα πολύ όμορφο roll bar που δίνει κράτημα σε όσους κινούνται ή στέκονται γύρω της καθώς επίσης προστατεύει το φιμέ παρμπρίζ. Μπροστά της σχηματίζει ένα κάθισμα ενώ ανάμεσα αυτού και του καναπέ της πλώρης υπάρχει αρκετός αβέρτος χώρος. Σηκώνοντάς το αποκαλύπτεται το εσωτερικό της κονσόλας που δημιουργεί μια μεγάλη αποθήκη. Σημαντικό είναι να προσέξετε πόσο τακτοποιημένα είναι τα ηλεκτρικά της κονσόλας. Στη θέση διακυβέρνησης που είναι ημιόρθιου τύπου μπορεί να σταθεί άλλο ένα άτομο εκτός του συγκυβερνήτη ενώ ανοίγοντας το μαξιλάρι διακρίνουμε ένα ευρύχωρο ταμπούκι. Το ψηλό παρ-μπρίζ προστατεύει κατάλληλα δύο άτομα από τον αέρα και το κρύο. Το τιμόνι και το χειριστήριο της Mercury βρίσκονται στο κατάλληλο ύψος ενώ υπάρχει ελεύθερος χώρος για να τοποθετηθούν τα ηλεκτρονικά όργανα όπως GPS, βυθόμετρο κλπ.. Πίσω από το κάθισμα διακυβέρνησης πολύ σωστά υπάρχει inox κάγκελο για κράτημα. Ο καναπές της πρύμνης άνετος και ασφαλής, με τις κουπαστές να είναι πολυεστερικές και να δίνουν πάτημα σε όποιον θέλει να περάσει στην πρύμνη. Στη βάση της υπάρχουν και οι υδρορροές που καθιστούν αυτοαδειαζόμενο το κατάστρωμα. Το αμπάρι της πρύμνης είναι μεγάλο και θα μας βοηθήσει στο να μπορούμε να μεταφέρουμε ότι χρειαστεί για το ταξίδι μας, το ψάρεμα ή τη βόλτα. Στο πολυεστερικό roll bar του σκάφους θα τοποθετήσουμε τα φώτα πλεύσης καθώς και τις κεραίες των οργάνων.

 

Στο νερό


  Ο ιδιοκτήτης του Wave 6.60 μπορεί να τοποθετήσει στο transom του κινητήρα από 135 ως 300 hp. Το σκάφος που εμείς μετρήσαμε και δοκιμάσαμε είχε τον Mercury Verado 150 ίππων με προπέλα τη Mirage Plus 19΄΄. Με δύο άτομα πλήρωμα το σκάφος δεν έδειχνε την παραμικρή δυσκολία να πλανάρει. Κατεβάσαμε τη μανέτα μέχρι το τέρμα, τριμάραμε όσο ήταν απαραίτητο και είδαμε το στροφόμετρο να δείχνει 6.000 σ.α.λ. με μια ταχύτητα να φτάνει τους 42,5 κόμβους.

  Η αίσθηση του πλήρη ελέγχου και της ζυγισμένης πλεύσης είναι πραγματική και προμηνύει ξεκούραστο ταξίδι μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο σας ψαρότοπο. Η επιχειρησιακή ταχύτητα του Wave βρίσκεται γύρω στους 30 κόμβους ενώ η κατανάλωση σε αυτό το επίπεδο είναι σχεδόν λίτρο ανά ναυτικό μίλι. Το Wave 6.60 fishing λοιπόν είναι ένα φουσκωτό φτιαγμένο με μεράκι για όσους μοιράζουν την αγάπη τους για τη θάλασσα μεταξύ του ψαρέματος και της βόλτας για αναψυχή. 

 

ΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 6.60Μ
ΟΛΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ 2.56Μ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 5.10Μ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ 1.45Μ
ΑΡ. ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΩΝ 6
ΔΙΑΜΕΤΡ. ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΩΝ 0.47-0.56Μ
ΠΙΕΣΗ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΩΝ 225 ΜΒΑR
ΥΛΙΚΟ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΩΝ HYPALON-NEOPRENE 1100 DTEX.
ΕΠΙΤΡ. ΣΥΝΟΛ. ΒΑΡΟΣ 1780 Kgr
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ  10
ΒΑΡΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ 650 Kgr
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ 300 HP
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ 150 HP
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ  135 HP
ΣΧΗΜΑ ΓΑΣΤΡΑΣ Deep V 55-23 ΠΟΛΥΕΣΤ/ΚΗ